o wszystkim (Reklama: ,, )
Naturalnie, poza jedną zasadniczą sprawą. Koniak? Młoda, wytwornie ubrana kobieta, która, jak zdążyłem zauważyć, pierwsza zawładnęła pustą skrzynią, jedną z tych, które przyniósł Jackstraw, by służyły za krzesła, spojrzała na mnie spod fantastycznie długich rzęs. Czy pan myśli, że to będzie właściwe? Naturalnie. Starałem się być grzeczny. Wiedziałem, że najmniejsza sprzeczka w tej grupie, w której wszyscy będziemy przez pewien czas zdani tylko na siebie, mogła zamienić się w niesłychaną awanturę. A dlaczego nie należy pić? spytałem. Przecież alkohol rozszerza naczynia krwionośne, drogi panie odezwała się słodkim głosem. Wydaje mi się, że wszyscy o tym wiedzą. Czy to nie jest niebezpieczne dla osoby przebywającej na mrozie? Czy pan o tym zapomniał? Nasze walizki, a wraz z nimi wszystkie nasze rzeczy, konieczne do spędzenia nocy w tym baraku, znajdują się w samolocie. Ktoś będzie musiał po nie pójść. Niech pani da spokój tym idiotyzmom! Moja próba cierpliwości trwała naprawdę za długo. Nikt stąd dzisiaj nie wyjdzie. Będziecie spali w ubraniach.

(Reklama: , Przeprowadzki Warszawa , bwin )