o wszystkim (Reklama: Zagubieni ,bramy opole , opakowania sklep )
To moje eskimoskie nazwisko. Jackstraw odwrócił się do niej z uśmiechem. Kaptur skafandra zsunął mu się na ramiona. Na widok jego pięknych włosów i niebieskich oczu na twarzy starszej pani pojawiło się coś w rodzaju zdziwienia. Mój przyjaciel umiał czytać w jej myślach. Dwóch moich przodków było Duńczykami. Zresztą większość spośród nas, Grenlandczyków, ma w swoich żyłach zarówno duńską, jak i eskimoską krew. Byłem zdziwiony słuchając jego słów. Zrozumiałem, że składa w ten sposób hołd Marii le Garde. Zawsze zżymał się, kiedy zadawano mu pytania na temat jego eskimoskiego pochodzenia. Ach, jakież to ciekawe! zawołała młoda, przyodziana w drogocenne futro kobieta, która siedziała teraz na skrzyni, ze skrzyżowanymi nogami i z rękoma opartymi o delikatne kolana. Mój pierwszy Eskimos! Proszę się nie obawiać, nie gryzę. Uśmiech Jackstrawa był bardziej spontaniczny niż zazwyczaj. Wiedziałem, że swój wybuchowy temperament odziedziczony po przodkach wikingach maskuje często poczuciem humoru. Zapanowała znów cisza, o której nie można było powiedzieć, aby była zbyt przyjemna.

(Reklama: , Przesiewacze wibracyjne , gierki )